Zangcoaches "Johannes Passion uit volle borst"

In het project "Johannes Passion uit volle borst" konden we veel zaken van tevoren bedenken en voorbereiden. De lesmappen bevatten onder andere de informatie over Johann Sebastian Bach, over Passiemuziek in het algemeen, over de Duitse woordjes die in de koralen gebruikt worden, enzovoort.

Maar .....
uiteindelijk zijn het de zangcoaches die het samen met de kinderen waar moeten maken. Zij leggen er hun kennis, hun kunde en hun enthousiasme in om tot een mooi resultaat te komen en de kinderen die meegedaan hebben een geweldige en unieke ervaring mee te geven.

Wie zijn die coaches?

Zangcoach Imelda Hack-Brugman

Imelda Hack-Brugman

Imelda is als vele anderen haar muziekcarrière begonnen op de Roosendaalse muziekschool waar zij pianoles kreeg van René Arons. Na dit veelbelovende begin heeft zij haar pianospel verdiept op het Conservatorium in Rotterdam waar zij in 1984 haar diploma schoolmuziek en piano behaalde.
Imelda is in het muzikale leven van Roosendaal niet meer weg te denken. Ze heeft o.a. tot 2007 gewerkt als docent piano en keyboard op het Centrum voor kunstzinnige vorming "De Muzen". Maar waar we haar vooral van kennen is haar werk als begeleider, repetitor en (plaatsvervangend) dirigent van diverse Roosendaalse koren, solisten en ensembles.

Imelda heeft voor het project "Johannes Passion uit volle borst" les gegeven aan drie groepen van de basisschool Ziezo.

Zangcoach Martine van de Kar

Martine van de Kar

Martine is tijdens haar studie aan de Pabo begonnen met haar zangopleiding. Na twee jaar lessen bij Max van Weegberg ging ze naar het Conservatorium in Den Haag. Hier behaalde ze haar diploma klassieke zang.
Martine is een veelgevraagd soliste. Bij de Roosendaalse Operettevereniging Maskerade vervult ze vaak solistische rollen, maar ook zong ze operawerken in concertant/scènische uitvoeringen met het Roosendaals Gemengd Koor (o.a. in de Carmen van Bizet en La Traviata van Verdi). Met Stichting Klein Podium bracht ze de productie "Tussen Gisteren en Morgen" van Kurt Weill en Bertold Brecht. Een soloprogramma met muziek van Weill staat nu ook op haar repertoire. Martine is daarnaast zangdocente in het CVK 'De Suite' in Roosendaal.

Martine heeft voor het project "Johannes Passion uit volle borst" les gegeven aan de basisschool De Stappen in Wouw en basisschool Heilig Hart in de Wouwse Plantage.

Zangcoach Gunita Kronberga

Gunita Kronberga

Gunita is geboren in Kuldiga in Letland. Haar opleiding begon met de studie zang aan de kindermuziekschool van Kuldiga. Daarna volgde ze van 1994-1999 de MBO-opleiding koordirectie aan het Ventspils Muziekcollege, waarna ze naar Nederland kwam voor de opleiding koordirectie aan het Rotterdams Conservatorium bij Barend Schuurman en Wiecher Mandemaker.
In 2003 keerde zij met haar diploma terug naar Letland, waar zij tot 2008 een opleiding pedagogiek volgde aan de Hogeschool voor Pedagogiek en Onderwijsmanagement in Riga. In die periode was ze ook als muzieklerares verbonden aan het gymnasium van Kuldiga en aan een middelbare school in Riga.
Nederland is haar blijkbaar goed bevallen, want in 2010 is ze met haar gezin naar Nederland verhuisd. Na haar terugkeer werd Gunita snel gespot en begon zij als dirigent bij diverse koren: Het Zeeuws Mannenkoor, wat een hernieuwde kennismaking was, Vox Lubilans en het Moeder Gods koor. Al met al heeft zij ondertussen een brede koorervaring: mannen-, vrouwen-, kinder- en gemengde koren met daardoor natuurlijk ook een grote variëteit in repertoire.

Gunita heeft voor het project "Johannes Passion uit volle borst" les gegeven aan basisscholen Gezellehoek en Rudolf Steiner en twee groepen van basisschool De Singel.

Zangcoach Petra Struijs

Petra Struijs

Petra studeerde tot 2007 zang aan het conservatorium in Tilburg. Na de klassieke studie richtte ze zich voornamelijk op lichte muziek. Ze is regelmatig te horen met haar metalband 'Snow' en de cd van haar andere band 'Turn GPS' zal binnenkort klaar zijn om aan het grote publiek te laten horen. Voorbereidingen en opnames voor project 'Purple Q', zijn in volle gang en de bijbehorende cd, zal vlak voor de grote vakantie klaar zijn.
Ze heeft inmiddels samen met haar man, Sebas Honing, een goedlopende zang- en gitaarschool: 'A Different Tune'.

Petra heeft voor het project "Johannes Passion uit volle borst" les gegeven aan de basisschool Het Talent en twee groepen van de Fatimaschool.

(17-03-2011)